Welkom bij FitbyRose op lokatie

Functional fitness

FitbyRose heeft genoeg klein en multifunctioneel fitnessmateriaal om gevarieerde en afwisselende trainingen aan te bieden. Fitnessmateriaal zoals o.a. blazepods, weerstandsbanden, kleine dumbells, balansbord, pads om tegen te boksen, springtouw, step, medicinebal en nog meer.

FitbyRose verzorgt Personal Trainingen op uw favoriete locatie aan het strand of in het bos of bij u in de tuin. De voordelen van buiten trainen ziet u hier rechts…

Dus er is altijd tijd en ruimte (heerlijk in de buitenlucht) om te trainen wat voor jou haalbaar is met minimaal (of geen) fitnessmateriaal (maar nogmaals dit hangt ook af van wat jouw mogelijkheden en doel(en) zijn.

  • Beter voor je humeur. Omgeven zijn door de natuur zorgt voor een ontspannen gevoel en vermindering van stress

  • Buiten sporten zorgt ervoor dat je creatief en probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd

  • Buiten sporten houd je langer vol omdat je bent omgeven door allerlei zintuigelijke prikkels

  • Minder snel ziek door buiten sporten. Door regelmatig buiten te sporten versterk je, je immuunsysteem

  • Zonlicht zorgt voor meer aanmaak van Vitamine D. Dit zorgt weer voor sterkere botten. Blootstelling aan voldoende licht zorgt voor beter slaapritme

Maar ook trainen met eigen lichaamsgewicht biedt vele voordelen: Met trainen met je eigen lichaamsgewicht spreek je meerdere doelgroepen tegelijk aan en hierdoor verbrand je meer calorieen. Dit is beter voor je bloedcirculatie in het lichaam, waardoor je eerder de vetverbrandingszone bereikt. Oefeningen op eigen lichaamsgewicht maken je sterk. Dit komt door de veel efficiëntere manier waarop de spiervezels worden aangesproken. Door te varieren tussen krachtoefeningen op eigen lichaamsgewicht en krachtoefeningen met gewichten worden de spiergroepen telkens opnieuw op een andere manier belast. Hierdoor blijf je, je spieren structureel goed “wakker schudden”. Wat zorgt voor een snellere en effectievere spiergroei. (Mijn mening is ook dat het zo allround mogelijk trainen van je lichaam het beste is maar dit hangt natuurlijk af van wat je kan en wat je doelstelling(en) is/zijn) Tijdens het uitvoeren van oefeningen op je eigen lichaamsgewicht worden de buik en rompspieren constant aangesproken. Hierdoor ontwikkel je een sterke core, waardoor je minder kans hebt op blessures. Ook je lenigheid en flexibiliteit verbeteren dankzij oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Je kunt deze oefeningen overal doen buiten, thuis, in het park, op het strand of op je werk. Het beste is wel om de oefeningen onder begeleiding te doen, zodat je zeker weet dat de oefeningen technisch goed uitgevoerd worden en de kans op blessures worden verminderd.